En leatherman er mærke-navnet på et multi-tool af den slags, som både overlevelses-entusiaster, vandreturs-nørder, udendørs-eksperter, håndværkere og amatør-snedkere kan lide at have ved hånden.

Og det er bare et fåtal af dem, der elsker at have deres Leatherman med sig, om de så har den med skarpt omslag eller direkte med sin metalliske overflade.
Måske har de endda købt et etui til den, eller de har en specielt lomme, plads eller position i værktøjsbæltet, hvor de ynder at have deres Leatherman siddende.

Det betyder bestemt ikke, at hvis du ikke falder ind under en af de ovenstående kategorier som type eller bare tilhørende perifert, at du ikke må bruge, eje eller have en Leatherman.

Denne favnfulde lommekniv, som virkelig er en diminutiv beskrivelse, er også markant andet end bare at kalde det en omfangsrig schweizerkniv.

Derfor er den bedste beskrivelse af en Leatherman også, at der er tale om et multi-tool, som netop kan bruges til mange opgaver.

Dette behøver slet ikke relatere sig til specifikke udendørsopgaver, hvor man er langt væk fra hjemmet og skal bruge ens Leatherman til at skabe ly for natten, lave mad, skære redskaber til og meget andet.

Leathermanen kan også bruges indenfor, hvor den kan erstatte mange andre værktøjsgenstande, så man slipper for at have mange enkeltdele liggende, som alligevel bliver væk, man smider bort eller glemmer, hvor man har lagt.

En Leatherman kan også holde sig længe, så en investering i en Leatherman er også en investering i et robust og solidt værktøj, som du kan bruge i lang tid, så længe du husker at vedligeholde den og gøre den ren efter en arbejdsdag eller specifikke opgaver.

Du kan bruge din Leatherman til at skære med, skrue med, bore med, måle op med og meget andet.

Den kan måske ikke erstatte alt slags værktøj, men det er tæt på, at den kan pensionere en del!