I mange tilfælde kan det godt svare sig at rejse til udlandet for at skaffe de reservedele, man har brug for, selvom de faktisk findes herhjemme i Danmark.

Dog er der flere ting, du skal overveje, forberede og måske tænke økonomi ind med på flere områder, før du gør det.

For lad os sige, at du har fundet nogle reservedele til en bil i en autoriseret butik i Danmark, som du skal bruge. Men når du så ser på prisen, så kan du godt se, at når du skal hen at betale den fulde pris samt moms, fordi du er privatperson, så du ikke kan trække det fra, så bliver det godt dyrt.

Danmark er jo et dyrt land at købe bil i, og nogle gange gælder dette også med reservedelene.

Selvfølgelig ved du, at når du køber reservedele fra en dansk sælger af en butikskæde, så er der garanti, reklamationsret og forholdsvis god stand på delene, så du kan have det trygt på det område – men sådan er det jo også i udlandet.

Så måske kan du finde den samme reservedel i for eksempel Sverige til langt under halv pris i en tilsvarende butikskæde med de samme fordele – det er bare SÅ meget billigere.

Problemet opstår så ved, at butikken ligger langt oppe i Sverige, og skal du bestille det hjem med fragt på, så kan det blive virkelig dyrt.

Så kan du selvfølgelig selv tage derop i bil eller med det offentlige for at hente det, men kan det så svare sig med prisen på transport/brændstof?

Du kan være heldig at finde et billigt tilbud på den samme del i Storbritannien, hvor pundet ligger lavt for tiden grundet Brexit, men måske er det en privat sælger, så du kan ikke tjekke delen ud selv, og der kan risikere at komme en del afgifter på, hvis det skal sendes hjem til dig – for du kan ikke lige smutte derover og tjekke det efter, inden du bestiller det.

Så kan du købe delen fra Kina til en billig fragt fra ny, men så er chancen også stor for, at det er noget kopiprodukt af noget skrammel, du ender med at få fat i.

Nej, hvis du skal være på den sikre side, så skal du købe reservedele fra Tyskland.