Så landede den lykkelig besked endelig: du er blevet optaget på dit favorit studie!

Hvor er det vildt, og hvor glæder du dig, og du ved, at du vil komme hjem at besøge familien og de herboende venner, så tit du kan, for dem vil du ikke miste kontakten med, og det er altså bare ikke det samme at ringe sammen.

Men det er jo lige netop det: du skal flytte væk fra det vante, og for mange mennesker er det endda også den første store flyttedag i ens liv, hvor man skal lære at bo for sig selv, klare sig selv, få pengene til at løbe rundt, lave mad selv hver dag, betale regningerne, passe studiet og meget mere.

Der er dog ingen vej udenom: du bliver nødt til at flytte til den by, hvor din uddannelse ligger, eller i hvert fald så tæt på, at du enten kan cykle eller tage det offentlige få stop for at komme derhen.

Du vil ikke misse den her mulighed, du har kæmpet og håbet så hårdt på og for, og det ville da også være for umodent at sige nej til uddannelsen, fordi du ikke gad flytte, men det ser helt umuligt ud at skulle pendle frem og tilbage hver skoledag, så det er også udelukket.

Problemet er bare, at selvom der er mange studerende, der hvert år flytter fra en given uddannelsesby, så er der mindst lige så mange, der flytter dertil i højsæsonerne omkring vinter og sommer, så der er rift om boligerne.

Og nogle bolighajer ved også, hvor uerfarne de unge studerende er i, hvad man må og ikke må i forbindelse med udleje, om det så sker privat eller via et boligselskab.

Så hvordan kan du være sikker på, at du ikke falder i en af de fælder?

Du kan læse denne informative Artikel fra tidende.dk om emnet.