radonmåling

Skab et radon og fugtfrit indeklima med de rette måleinstrumenter

Skab et radon og fugtfrit indeklima med de rette måleinstrumenter

editorial

Er du bekymret over indeklimaet i din bolig? Så kan du for relativt få midler og ved anvendelse af særdeles enkle metoder skabe gode forudsætninger for at komme skadelige elementer til livs.

Du kan nemlig vælge at måle værdierne for eksempelvis radon og fugt i boligen. På baggrund af disse målinger kan du udføre de tiltag der skal til for at gøre indeklimaet både sundere og mere behageligt for alle boligens indvånere.

Mål radonniveauet i rummet ved hjælp af en radon måleboks

Hvis du udstyrer hvert enkelt rum i din bolig med en radon måleboks vil du på effektiv vis kunne måle niveauet af radon forekomster i boligen.

Radon er en gas som siver op fra undergrunden i takt med at det naturligt forekommende radioaktive stof Radium henfalder. Når radon trænger gennem jordskorpen kan gassen således komme ind i huset gennem revner i fundamentet. Her vil radon hobe sig op i kan være endog særdeles skadelig for helbreddet.

Med radon målebokse kan du få et nøjagtigt billede af radon værdierne i boligen, og handle herefter.

Mål luftfugtighed med et hygrometer

En for høj luftfugtighed i boligen kan give anledning til ubehag og træthed. Samtidig vil fugt kunne gøre vækst betingelserne for skimmelsvamp fordelagtige. Skimmelsvamp kan forårsage luftvejs sygdomme og hovedpine, og er meget svær at komme til livs. Derfor bør du holde luftfugtigheden i boligen på det rette niveau. Og til det formål kan du benytte dig af målinger fra et såkaldt hygrometer.

Køb radon målebokse og hygrometer hos RadonHuset

Hos RadonHuset kan du købe såvel radon målebokse som hygrometer i top kvalitet. RadonHuset kan hjælpe dig med aflæsning af dine radon målebokse samt rådgivning og vejledning omkring nedbringelse af eventuelt for høje radon værdier i hjemmet. Du kan læse meget mere om RadonHuset på virksomhedens hjemmeside RadonHuset.dk.