bananpandekager

Bananpandekager - det lidt sundere alternativ!

Bananpandekager - det lidt sundere alternativ!

editorial

Der er ingen grund til at gå på kompromis med smagen, blot fordi du gerne vil lave en lidt sundere og mere mættende variant af den gamle kending i køkkenet. Bananpandekager er et glimrende eksempel på, hvordan du kan skære ned på sukkerindhold og antal af pandekager – vælg det lidt sundere alternativ til pandekagerne til dig selv og dine børn

Det længe ventede alternativ…

Som barn har du sikkert været til børnefødselsdage med rullede pandekager og knasende sukker mellem tænderne og tænkt: Bare jeg kunne spise pandekager hver dag! Det tænker du måske stadig som voksen, men ved godt, at det ville koste både vægt og sundhed. 

Bananpandekager kan dog være den gyldne mellemvej, der tillader dig at nyde de uimodståelige lækkerier lidt oftere. Hvis du vælger at erstatte dele af ingredienserne i dejen med banan – eksempelvis sukker og æg – kan du få en lidt sundere variant. Den mættende frugt sørger desuden for, at du ikke kan spise så mange, før du bliver mæt. 

Bananpandekager til børnefødselsdag?

Heldigvis behøver det ikke at smage sundt for være et lidt sundere alternativ. Du kan sagtens servere bananpandekager til næste børnefødselsdag – også uden at fortælle de små om, at pandekagerne nu er sundere. Du behøver sikkert heller ikke bage så mange pandekager som normalt, og måske undgår du en smule af den hyperaktivitet, som meget sukker kan forårsage hos børn. 

Vælger du at udskifte alle de usunde ingredienser i dine bananpandekager med sunde alternativer, kan du endda servere dem som morgenmad for ungerne hver morgen – uden dårlig samvittighed. Du kan desuden tilsætte bær i dejen, så du får en ekstra omgang vitaminer ind i børnenes daglige kost. 

Én ting skal du dog huske at være opmærksom på: Det mest usunde ved pandekager ligger ofte i fyldet! Knasende sukker eller is tager det sunde fra pandekager med banan – så brug evt. sukkerfri sirup, neutral skyr med vanilje eller – ja – bananskiver som fyld i stedet.