Så siger vi, at du har købt en lækker kikkert hos kikkertland.dk.

Den kikkert havde så en pålydende værdi, og den værdi kan man generelt sige, ikke vil stige, så længe kikkertland.dk har flere af den samme typer kikkert liggende.

De fleste forbrugere vil jo hellere eje en ny kikkert, så hvis du ville sælge den, og den næsten ligner noget, der lige er taget ned fra hylden fra ny, så skal du stadig regne med at skulle sætte den ned i pris.

Selv hvis du blot har pakket den ud, men ikke brugt den, så betragter man den stadigvæk som brugt.

Er der brugsspor på den og mindre skader, så skal du virkelig regne med at sable noget af prisen fra – er den decideret i stykker, så skal du nok mest bare satse på at smide den ud.

Men hvad kan så være med til at gøre en kikkert til en pengemaskine?

Jo, her gælder de samme parametre, som man finder ved andre samleobjekter: de skal være sjældne, de skal have en historie, og de skal helst være i næsten perfekt stand, og så skal de kunne verificeres som den ægte vare.

Ligger din inde med en kikkert, som Kong Christian den 4. benyttede, så har du nok sikret din pensionsopsparing, hvis den kan verficeres af eksperter som den ægte vare.

Men mindre kan også gøre det, for på et tidspunkt vil din kikkert nok udgå at sortimentet hos kikkertland.dk, eller man holder helt op med at producere den type.

Herfra er det blot et spørgsmål tid, før man ikke kan finde andre tilsvarende kikkerter, og hvis du har passet på din, så er det måske den eneste af sin slags, der endnu findes.

Vi siger ikke, at den kan indbringe dig en guldgrube, men du kan jo være heldig at få en del penge for den.