varmepumpe

Forlæng sæsonen med en varmepumpe

Forlæng sæsonen med en varmepumpe

editorial

Er du den glade ejer af et sommerhus eller en kolonihave, kan du med fordel overveje at installere en varmepumpe og via den forlænge sæsonen – både om foråret og i vinterhalvåret. 

En varmepumpe er en billigt, miljøvenligt og effektivt varmekilde og passer perfekt til et sommerhus. Især en luft til luft varmepumpe er velegnet til fritidshuse som ikke skal bruges året rundt. Du vil kunne få en varmepumpe med installering til omkring 10.000 kr. alt efter hvor kraftig den skal være. Du kan søge på varmepumpe Næstved, hvis du bor i det område.

Få råd og vejledning til valg af varmepumpe

Når du skal vælge varmepumpe er det en god ide at få en autoriseret installatør ud og få ham til at undersøge og vurdere jeres behov, så i er sikre på at i får en varmepumpe, der kan varme jeres hus op, også når det er koldt.

Selvom varmepumpen ikke skal bruges i et helårshus, kan det være at installatøren anbefaler at du starter med at isolere huset, for at få mest ud af varmepumpen.

Selvom der er sket en masse forbedringer indenfor varmepumper de senere år larmer de stadig en del. Sæt derfor varmepumpen et sted så langt væk som muligt fra de rum, hvor der soves. Hvis du kan så skal de helst heller ikke sættes tæt på naboerne, så det gode naboskab bevares.

Fordelen ved en luft til luft varmepumpe, er modsat de andre typer, er at den er langt billigere og så kan den også fungere som A/C, hvilke de andre modeller ikke kan.

Af negative ting skal nævnes at den er mindre effektiv end de andre typer varmepumper og ikke anbefales til opvarmning af helårsboliger, men til sommer- og kolonihavehuse, er den ideel og kan nemt forlænge sæsonen med et par måneder i begge ender.