autoglas

Forrude med professionel garanti

Forrude med professionel garanti

editorial

Det er ikke ligegyldigt, hvor, hvordan og af hvem du vælger at få skiftet forruden – for dårligt eller forkert monteret autoglas kan blive en dyr fornøjelse…

 

Få garanti på dit autoglas

Du kan få en gratis ejertidsgaranti på udskiftningen af dit autoglas flere steder – ideen er, at firmaet, der har skiftet din forrude, giver en garanti mod utæthed i al den tid, du ejer bilen. Du får dermed naturligvis ikke en garanti mod skader i forruden – det kan ingen sikre sig mod – men en sikkerhed for, at du kan få ruden repareret eller udskiftet gratis ved den mindste utæthed. Garantien ophører ved ejerskifte. 

Hvordan udskiftes glas i bilen?

Frontruden i en bil bliver udskiftet på et professionelt værksted, hvor bilen skal afleveres og undværes i 1-2 arbejdsdage. Modsat stenslag, der kan blive repareret på stedet, uanset hvor din bil befinder sig, kræver en udskiftning værktøj, som ikke er mobilt. 

Medmindre din bil behøver kalibrering efter forrudeskiftet, kan du køre i din bil, så snart du afhenter den på værkstedet. Det er som regel kun nyere biler med kameraer og sensor, der behøver at blive kalibreret – det vil autoværkstedet typisk foreslår at tjekke i forlængelse af udskiftningen, hvis du har en biltype, der kræver kalibrering. 

Hvilket glas anvendes i en udskiftning?

Vær opmærksom på kun at få udskiftet til originalt autoglas, når du skal have skiftet forrude. Værkstedet skal helst kun udskifte til den type forrude, som bilfabrikanten selv anvender – du skal med andre ord ikke kunne se forskel på, om du stadig har den oprindelige eller en ny forrude i bilen. 

Ved at få udskiftet til en original autorude sikrer du også, at den passer 100% til bilen, så evt. utætheder eller risiko for revner bliver mindsket. Betal hellere lidt ekstra for et værksted med original rudekvalitet end billige alternativer.