Malerfirma

God maling dækker bedre

God maling dækker bedre

Har du nået kvoten for, hvor mange gange du gider at male den væg om? Måske har du købt for billigt. Kvalitetsmaling dækker nemlig bedre – og den smitter også mindre af.

Kom du til at købe den billige maling, da du skulle handle ind til hjemmeprojektet? Eller kom til og kom til. Du valgte den nok, fordi du ikke mente, at der var grund til andet – men der blev du snydt. Kvaliteten af maling er altafgørende for resultatet, og hvis du vælger en maling, der er for ringe i kvaliteten, så kommer du til at arbejde for sagen – det er nemlig svært at få den til at dække ordentligt.

Det er ikke urimeligt at stille som krav, at en god, hvid maling kan friske væggen op i ét lag, mens den skal kunne dække en farvet væg efter to-tre lag. Længere er der ingen, der gider at arbejde.

Afsmitning betyder også noget

Én ting er dækkeevnen – den skal du være opmærksom på, når du vælger maling. Er du i tvivl, så spørg hos farvehandleren. En anden ting er afsmitning – malingen skal trods alt helst blive siddende på væggen.

De færreste malingtyper smitter af, hvis du læner dig op ad væggen, men der findes til gengæld masser af maling, som ikke er egnet til at blive vasket over med en våd klud – og det er fx ret essentielt, hvis du har malet i køkkenet.

Spørg din maler

Hvis du ikke er tænkt dig at male selv – eller du bare er blevet træt af det, fordi du ikke kan få den dårlige maling til at dække – kan du med fordel hyre professionelle til at klare arbejdet. Her er det vigtigt, at du spørger ind til, hvilken maling de bruger, så du sikrer dig, at du får fine vægge, der holder i mange år.

Vil du have flere gode råd til malerarbejdet, finder du nogle her: https://malerkanonen.dk/malerfirma/