Når du arbejder med kloakarbejde, så er man rimeligt meget udsat i ens beskæftigelse, hvor der kan opstå uheld af den ene eller anden art, om det så er menneskeskabt eller hændelige uheld.

For selvom man forsøger at gøre alt for at undgå arbejdsulykker, så kan der være en minimal chance for, at en ulykke sker, eller der kan være en “tikkende bombe” af en ulykke, som vil være umulig at forudse på nuværende tidspunkt, og som så hænder på et tidspunkt.

Herefter har man så en protokol for, hvad man gør for at undgå den ulykke – men så venter der måske en helt ny om hjørnet.

Og det kan være noget så uheldig som, at man som kloakansat skærer sig på et rustent vandrør, hvor man ikke kunne se, at der var noget at skære sig på, så man får en infektion.

Eller nede i undergrunden glider man og falder uheldigt, så man vrider noget rundt, som ikke kunne tåle at blive vredet.

Måske er man i så tilfælde allerede forsikret med en ulykkesforsikring fra personlig side via ens forsikringsselskab, men det er værd at vide i forbindelse med ens ansættelse, hvad der står på ens kontrakt, hvad man har ret til i forbindelse med arbejdsulykker.

Man skulle jo helst ikke ud i at have fat i fagforeningen og sagsøge ens arbejdsplads.

Men måske arbejder man sådan et godt sted, at man enten har tilknyttet eller har tilbud om gratis behandling ved alt fra kiropraktor til fysioterapeut.

Den slags er dog ikke givet på forhånd, og det mest almindelige problem er jo, at man ikke tænker over den slags, mens man har det fint.

Vi mennesker er ikke gode til at forebygge, medmindre der er krav om det, så man for eksempel vil undgå besøg af Arbejdstilsynet, men på det personlige plan satser vi på, at alt går fint – indtil det så går galt, og det er der altid chance for.

Angående et kloakfirma, hvis du har brug for sådan et, kan du finde et her:

https://www.poul-jensen.dk/vi-udfoerer/kloakarbejde/