Fejlsøgning tavleanlæg

Hvordan du skal handle, hvis du har en vandskade?

Hvordan du skal handle, hvis du har en vandskade?

editorial

Vandskader er frygtelige at få. Det kan koste dig mange penge, hvis du ikke har en ordentlig forsikring. Du skal derfor være opmærksom på dine rør i dit hjem, så du kan undgå vandskader. Hvis uheldet er ude, så skal du handle hurtigt og på en korrekt måde. Det har vi hjulpet dig med i dette indlæg. Læs med her og hør, hvordan du skal gribe din vandskade an.

Find årsagen til vandskaden

Hvis du har erfareret, at der er sket en vandskade, så skal du undersøge årsagen til vandskaden. Det kan du gøre ved at tjekke din håndvask, toilet eller radiator, hvis det er i det område, du har fået en vandskade. Hvis problemet kan stoppes af dig selv, så skal du naturligvis få det stoppet, før det gør mere skade.

Hvis det er en vandskade, der kommer oppe fra din overbo (hvis du bor i en lejlighed), så skal du op og få ham eller hende til at stoppe for vandet. Ved akutte vandskader skal du ringe efter en VVS-mand, der kan komme og få stoppet skaden, så der ikke sker yderligere skader.

Ring til dit forsikringsselskab

Du skal ringe til din forsikring og høre, hvordan du er sikret i denne situation. Det kan være, de vil sende deres egen VVS-mand ud for at tilse skaden, og hvor stort et omfang det har ødelagt dit hjem. Selv hvis årsagen til vandskaden ikke er noget, du selv har forårsaget, vil de stadig dække den for dig som en ulykkestilfælde. Det er vigtigt at få løst problemet så hurtigt som muligt, så ring til dit forsikringsselskab med det samme og fortæl dem, at du har en akut vandskade på stedet.

Ring til en termograf

Hvis du ikke ved, hvordan du skal løse problemet, skal du ringe til en termograf. Vandskader kan være meget omfattende, og du er nødt til at finde ud af det, før du begynder at reparere noget, så du ikke forårsager endnu flere skader, end der allerede er. Termografen vil komme og tage nogle billeder og målinger, samt registrere skadens omfang for at kunne give dig et overslag over, hvad det vil koste at reparere. På denne måde kan du få en idé om, hvor mange penge du skal bruge for at få ordnet din vandskade.

Du kan læse mere om termografering via dette indlæg: http://www.aarhus-termografi.dk/.