tandimplantat

Hvornår er tandimplantater en løsning?

Hvornår er tandimplantater en løsning?

editorial

Det er nok de færreste, som går og drømmer om at få tandimplantater. For selvfølgelig er det da at foretrække, at man kan have sine egne tænder. Men sådan kan det ikke altid blive. Og der kan være mange forskellige årsager til, at tandimplantater bliver en løsning for en. Det kan være, man har haft dårlige tænder, fået slået en tand ud til sport eller andet. Og i disse tilfælde har man mulighed for at få en “erstatningstand”, som så bliver tandimplantatet.

Hvornår er tandimplantater et godt valg?

Tandimplantater er et glimrende alternativ for dig, som gerne vil erstatte en manglende tand. Det kan nemlig være generende, når man ikke har alle sine tænder. Det kan det både være, når man skal spise, og det kan det være, når man skal smile. Et smil er nemlig noget af det første, man møder andre mennesker med – og derfor vil de fleste også gerne have pæne tænder. 

Med et tandimplantat får man en god og permanent løsning, hvor man også får sat et metalstykke ind i kæben, som fungerer som tandroden. På den måde kommer tanden også til at give samme gode holdbarhed, som almindelige tænder også gør. 

Hvad skal man være opmærksom på ved tandimplantater? 

Når man har fået en tandimplantat, skal man være ekstra grundig med sin tandbørstning. Implantater har nemlig ikke samme immunforsvar, som ens egne tænder har. Derfor kan der også opstå inflammation, hvis ikke man får rengjort området godt nok.

Det er selvfølgelig heller ikke alle, som kan få implantater, når de mangler tænder. Derfor er det oftest også en individuel vurdering fra tandlægen, om det er noget, der kan lade sig gøre. For det er selvfølgelig vigtigt, at der kun sættes gang i at få indsat et implantat, hvis det også kan blive en succes. 

Du kan også blive klogere på tandimplantater her: https://stjerneklinik.dk/behandlinger/implantater/