fliserens

Lad et professionelt havefirma forestå fliserens

Lad et professionelt havefirma forestå fliserens

editorial

Skal haven og terrassen gøres sommerklar? Så kan du med fordel læse med i det følgende.

Flisepest – en plage for husejeren

Er fliserne i din havegang, på din terrasse eller i din indkørsel spættede og misfarvede, så skyldes det som regel vækst af mos eller alger. Den mest velkendte form for overfladiske skønhedspletter på fliser er den såkaldte flisepest.

Flisepest er en særlig lavart, som udmærker sig derved at den trives under forhold hvor planter og andre vækster må give op. Lav er en symbiotisk organisme som består af svampe og alger, der tilsammen gør det muligt at leve under svære betingelser – for eksempel på golde sten midt i solen. Her udmønter flisepest sig fortrinsvis i hvide pletter, som ligner fugleklatter, eller som grønlige, gule eller mørkegrå plamager.

image

Flisepest er ikke direkte skadeligt for flisen, men skæmmer belægnings smukke og ensartede udseende. Og derfor vælger mange have ejere at skaffe sig af med flisepest ved hjælp af højtryksspuling.

Lad en professionel havemand forestå rensning af dine fliser

Dette er dog så langt fra den optimale metode til rensning af fliser, idet du derved risikerer at beskadige flisens overflade. Når den overfladiske imprægnering på flisen er væk, er flisen sårbar over for indtrængende fugt og væde, som i løbet af vinteren kan give anledning til frost sprængninger.

Derfor bør du overlade opgaven med fliserens til et professionelt have firma som for eksempel Algebekæmperen, der med sikkerhed vil kunne løse denne til UG med kryds og slange. Algebekæmperen benytter udelukkende skånsomme og miljø venlige metoder til fjernelse af alger, mos og lav på dine fliser, og efterlader dermed overfladen ubeskadiget. Og med den rette efterbehandling kan dine fliser holde sig smukke og algefri i flere år efter en professionel fliserens.

Du kan læse mere, og bestille tid til en fliserens, på algebekaemperen.dk.