albryg

Lær at brygge din egne gyldne øl

Lær at brygge din egne gyldne øl

editorial

Den gyldne drink, øllet, er sammen med kaffen utvivlsom danskernes fortrukne ynglingsdrik. Sammen med at der er kommet mange små mikrobryggerier på det danske ølmarkedet og danskerne har lært at øl er meget mere end Carlsberg og Tuborg er der også kommet en interesse for selv at kaste sig ud i at brygge øl.

Det er nu også noget sjovere at sidde på sommerens terrasse sammen med vennerne og der er gang i grillen og den øl, der serveres er perfekt afstemt med maden og kommer fra egen produktion og ikke supermarkedets ugenlige tilbudsøl. Den stigende interesse i hjemmebryg har betydet, at du kan købe ingredienser til ølbryggeri blandt andet hos ALBRYG.

Øllets magiske historie

Øllet har været kendt rundt omkring i verden i over 8000 år og der er også fundet rester af ølbrygning i Danmark, der går hele 5000 år tilbage. Men hvor man i dag mest forbinder ølbrygning med mænd har det indtil middelalderen, hvor det første bryggerlaug blev dannet været kvindernes opgave at brygge husets øl. Det var bestemt ikke nogle lille opgave, for i perioder er der blevet drukket 5 liter dagligt pr. person. I oldtiden var selv ølbrygningen endda omgivet med så meget mystik og respekt, at det blev sammenlignet med at føde børn og give nyt liv.

Lær at lave øl

Der er flere muligheder for at lære at lave sin egen øl. Der findes mange gode endags kurser. Både for begyndere og øvede. En bonus er at den øl man har brygget i løbet af kurset får man med hjem, så husk at arrangere en bil til hjemturen.

Derudover findes der mange gode bøger, der indgående fortæller om ølbrygning og de forskellige teknikker. Der er stor forskel på en lys dansk nordisk øl og en mørk ale fra Belgien.

Der findes også et utal af videoer på YouTube.