Erhvervspsykologer

Man skal skelne mellem erhvervspsykologer og private psykologer

Man skal skelne mellem erhvervspsykologer og private psykologer

editorial

Erhvervspsykologer kan være med til at mægle på en arbejdsplads og sætte folk til at tale sammen om de ting, der skaber gnidninger, eller de kan nedsætte teams, der kan se på at skabe et bedre arbejdsmiljø via deres teknikker og værktøjer.

Det er jo vigtigt, at en god virksomhed fungerer, men modsat en familie eller en vennegruppe, så sker det jo nogle gange, at man som kollegaer ikke har andet tilfælles, end at man er ansat det samme sted og måske har samme eller respektive kompetencer til at fungere det sted.

Nogle gange har man faktisk intet at snakke om, og man ville aldrig ses privat. Det kan nogle gange føre frustrationer med sig og gøre at man faktisk bliver lidt uvenner, a-kollegiale eller ikke rigtig kan enes om noget, fordi man er så forskellige.

Det kan skabe problemer på arbejdspladsen.

Psykologen kan hjælpe her

Dette er et meget personspecifikt problem, men det er jo en af de ting, som der kan opstå, og det kan godt være, at de to implicerede hovedparter ikke kan se, at der er et problem, men det kan eskalere og så skabe kliker på arbejdspladsen.

Så arbejder man pludselig ikke sammen, men bekriger næsten hinanden, og selvom sund konkurrence kan være godt, så skal man gerne fungere sammen under samme tag.

Således kan man inddrage en erhvervspsykolog her, og det kan være med til at gøre, at de involverede personer åbner op om andre og mere personlige problemer, der måske ligger til grund for deres opførsel.

Den pågældende psykolog kan så måske gå ind og hjælpe lidt individuelt her, men hvis det ender med at være personlige problemer, så er det måske mere en privat psykolog, at man skal gå til.

Det er jo kun godt, at man er åbnet op, men det skal så også varetages af de rette instanser.