Misbrugsbehandling

Misbrugsbehandling - terapi og omsorg

Misbrugsbehandling - terapi og omsorg

editorial

Alkoholisme og afhængighed af receptpligtig medicin er rigtig store problemer i dagens samfund. Er man først røget ud i et afhængigheds betinget misbrug, kan det være rigtig svært at se en ende på det. Og det kan heller ikke anbefales selv at kaste sig ud i afrusning, afgiftning og afvænning. Der er meget store helbredsmæssige risici herved, og selv, hvis de skulle lykkes, er der endnu større risiko for, at man hurtigt falder i igen.

I stedet bør du opsøge et behandlingscenter med speciale inden for behandling af netop din type misbrug.

Hvad er misbrugsbehandling?

Der findes rigtig mange forskellige former for misbrugsbehandling derude – nogle mere effektive og virksomme end andre. Visse former for misbrugsbehandling – for eksempel antabus, som stadig bruges af nogle læger i forbindelse med alkohol afvænning – har i bedste fald ingen effekt. I værste fald kan denne type behandling faktisk bidrage negativt med ekstra sygdom og udmattelse af et i forvejen svækket system.

Antabus er et kemisk stof, som reagerer med alkohol i fordøjelsessystemet, og forårsager voldsom sygdom med svimmelhed, kvalme, opkast og feber lignende symptomer. Det er meningen, at antabus skal fungere som en slags skræmme taktik, som skal få alkoholiserede personer til at holde sig fra de våde varer. Men faktisk er de fleste inkarnerede alkoholikere mere angst for abstinenser eller for den manglende rus, at de foretrækker sygdommen frem for fraværet af alkohol. Og så belastes kroppen – og sindet – blot yderligere.

Et eksempel på en virkningsfuld misbrugsbehandling tager udgangspunkt i såvel afrusning og afvænning som i terapi, som skal forhindre misbruget i at opstå igen. Gennem terapi og samtale, som det for eksempel ses i Minnesota modellen, er målet at opnå en erkendelse af sin egen svaghed over for afhængigheden og misbruget, som anskues som en sygdom. På behandlingscentersoebypark.dk kan du læse mere om misbrugsbehandling med terapi.