bedste gulvafhøvling

Overvejer du at klare din egen gulvafslibning?

Overvejer du at klare din egen gulvafslibning?

Der er nu ikke noget som flotte trægulve, der kan give charme til et hus eller en lejlighed. Modsat kan slidte trægulve tage pusten fra enhver, og hvis du er den uheldige ejer af sådan nogle, ja – så kan du med fordel overveje en gulvafslibning.

Men men men… når det er sagt, så skal du lige overveje, om den gulvafslibning er én, du vil håndtere på egen hånd. Altså uden hjælp fra en håndværker. I så fald er der nemlig god grund til at læse den artikel, vi netop har linket til i introen, da du her kan lære lidt mere om de typiske fejl, mange begår, når de selv sliber gulv.

Alternativt kan du blive hængende her, og få en intro til dine muligheder for efterbehandling – der er nemlig lidt forskelligt at arbejde med.

To overordnede muligheder

Der er mange forskellige løsningsmuligheder, når det kommer til efterbehandling af trægulv, men vi har delt dem ind i to kategorier: maling og de mere traditionelle teknikker.

Af traditionelle teknikker kan nævnes oliering, lakering og sæbebehandling. Hver især følger der fordele og ulemper med dem, så hvis du overvejer en af de løsninger, så sæt dig grundigt ind rengøringsvenlighed, slidstyrke og krav til vedligeholdelse, inden du vælger.

Alternativt kan du vælge en af de mere utraditionelle metoder; nemlig at male dit gulv. Her kan du vælge den meget populære løsning med hvide brædder, eller du kan gå all in og male trægulvet i en farve, du elsker. Du kan også vælge forskellige farver til de forskellige rum og på den måde skabe liv og glæde i det lille hjem.

Uanset hvad er mulighederne uendelige, når du har et trægulv, så det er bare et spørgsmål om at beslutte, hvilken løsning der passer bedst til dig og din familie – også på den lange bane.