videoproduktion

Sådan undgår du distraheringer i arbejder med videoproduktion

Sådan undgår du distraheringer i arbejder med videoproduktion

Der findes mange forskellige former for distraheringer, når man arbejder med videoproduktion, hvor nogle af dem faktisk er selvforskyldte, om man er bevidst om det eller ej, mens andre kommer udefra.

Der er heldigvis noget, man kan gøre ved begge dele, selvom det ikke er lige til at komme dem alle sammen til livs, så kan man i hvert fald indføre sine metoder og huskeregler til at undgå dem, så man gør sit bedste for at droppe dem eller være bevidst om dem, så de varer kortest mulig tid.

Man taler blandt andet om, at man kan blive paralyseret af at analysere, og med det mener vi, at du planlægger din videoproduktion alt for meget, med for mange detaljer, ned til en forventet perfektion, at du til sidst ikke tør at give dig i kast med selve produktionen eller ikke åbner rum for at være spontan imens.

Så er der det tilfælde, hvor man er ude at lave selve optagelsen, og her kan man opleve for mange nysgerrige blikke, hvis man filmer i omgivelser med mange mennesker, der “gør sig til” for kameraet og ikke er naturlige.

Her kan man få en person til at sørge for, at de værste personager af den art bliver gelejdet væk, man kan sætte lidt afspærringer op, selvom de kan have modsatte effekt, men det mest effektive er faktisk at instruere folk om, hvad der skal ske under optagelserne, hvis der er de samme mennesker, der befærder området.

Så er der også den moderne klassiker med, at man lige skal tjekke de sociale medier, mails og andet, som man er blevet forfalden til at gøre, næsten afhængig af det som en vane.

Her er et godt trick, at man enten afsætter et tidspunkt på dagen til at gøre det i en begrænset periode, eller man lægger telefonen, ens tablet og kobler internetforbindelsen fra, mens man laver ens videoproduktion, så man ikke bliver distraheret.