autoværksted - brugte biler

Tænk totalomkostninger, når du køber en brugt bil

Tænk totalomkostninger, når du køber en brugt bil

editorial

Når du kigger på en ny brugt bil, er det ikke nok at du udelukkende kigger på bilens pris. Det er vigtigt at du også kigger på bilens totalomkostninger. Totalomkostningerne er hvad det koster dig at have bilen. En ældre bil er typisk billig, når du køber den, men den er dyr i vedligeholdelse. Du skal betale en høj vægt og miljøafgift. Den vil som ofte køre mindre pr. liter og den skal forbi en mekaniker langt oftere end en nyere bil.

Med mindre du selv er en dygtig mekaniker, kan det som regel bedre betale sig at bruge flere penge på bilen og spare penge på omkostningerne. Du vil samtidig få en bedre bil, hvilke jo heller ikke skal undervurderes. Inden du køber bilen, kan du med fordel få et autoværksted i Frederikshavn til at gennemgå den for fejl.

Få et autoværksted til at gennemgå bilen før køb

Går du med planer om at købe en brugt bil og er det hos en privat sælger, er det især en god ide at få en mekaniker til at gå den igennem. Ikke alene finder en uvildig mekaniker som regel et sted mellem 6-8 fejl som ikke er nævnt. Det er fejl der enten skal laves eller også skal du have et prisnedslag. Køber du bilen hos en privat sælger, er salget ikke omfattet af købeloven og den kommer uden garanti. Her har du købt bilen som beset.

Køber du derimod bilen hos en forhandler er bilkøbet omfattet af købeloven og den kommer med en garanti, der passer til bilens værdi. Udover det vil bilen typisk have været en tur forbi en mekaniker, som har kigget på bilen. Den er ofte også vasket. Du betaler for den ekstra garanti, for en bil er typisk dyrere hos en forhandler end hos en privat sælger.