Broccolisalat er faktisk spændende!
Er du, som mange andre, også af den type personer, der fnyser ved tanken om, at der skal serveres grønt, “kaninfoder”, baghave til din mad?
Mange mennesker betragter salat og blandt andet broccolisalat som noget smagløst, indholdsforladt spise, som man spiser i nødstilfælde eller er forbeholdt frelste helsemennesker.
Men sådan behøver det faktisk slet ikke forholde sig, hvis du tør være lidt kreativ med sin broccolisalat. Så kan du faktisk få et forholdsvist sundt spise – afhængig af, hvad du blander i – som supplement til din hovedret eller som et helt måltid mad i sig selv.
For lige at udpensle det ovenstående: Al sund mad kan gøres virkelig usund, hvis man propper, fylder og tilbereder det så langt fra det oprindelige udgangspunkt, der var anført i opskriften med sundt virke for øje.
Du kan tage enhver broccolisalat og smide tyk fløde i eller tilsætte flere skefulde mayonnaise, og så kan du godt kaste en hvid pind efter tanken om, at du faktisk indtager noget sundt.
Men det skal stadigvæk ikke afholde dig fra at eksperimentere så meget med sin broccolisalat, at du ender med din egen personlige favorit, som du jo kan være så sindrig at opkalde efter dig selv, når du har en version, du nyder at indtage.
Og selvom vi lige sagde, at man kan gøre sund mad usund, så er det ikke udelukkende ensbetydende med, at man ikke må indføre lidt mere fedt- og kalorieholdige ingredienser i ens broccolisalat. Men som man siger: Alt med måde.
Broccoli smager godt sammen med bacon, så derfor findes der mange opskrifter med en broccolisalat, hvor der er tilsat bacon. Og som en tyndere dressing kan man jo godt anvende lidt fløde og for eksempel tilsætte balsamico, citron, sukker og mere til.
Er dine tænder også begyndt at løbe i vand?
Så skal du tage benytte dig af den følgende opskrift til en broccolisalat, der netop indeholde de ting, vi lige har beskrevet, og så kan du jo med tiden forandre den efter dit velbefindende: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/24441/broccolisalat-05