facadeelementer

Kan man dekorere på facadeelementer?

Kan man dekorere på facadeelementer?

editorial

Sådan nogle facadeelementer kan ofte se så grå og kedelige ud, at det kan klø i den kreative hånd for at gøre den lidt pænere at se på, og selv ens eget krimskrams er da pænere at kigge på end at blive depri over det grå beton, som mange nyere facadeelementer består af.

Her skal man så bare lige huske på, at når dette element måske i manges øjne fremstår kedeligt at kigge på, så er det altså på ingen måde ensbetydende med, at det kommer til at forblive så intetsigende at kigge på i længden.

Ofte er facadeelementet blot udgangspunktet for at bygge skelettet til en bygning, hvor man så måske bygger op med en anden facade dertil, eller man ligefrem bygger mursten på ydersiden og med noget andet på indersiden – eller det samme – af dette element.

Dette kan være både til at forstærke det eksisterende element, men det kan netop også være for at skabe en forskønnelse af bygningens omrids, så den kommer til at tage sig kønnere ud i omgivelserne, eller man gør det for at give den et gammeldags look.

Så man skal ikke fare hen og begynde om natten at male eller på anden vis dekorere sådan et facadeelement, da det kan ødelægge fremskridtet med at bygge videre.

Man har måske nogle tegninger på facaden, man skal bruge til at bygge videre ud fra – og dem har man så lige nu udnyttet.

Og så tager det jo kun længere tid at blive færdig, når man også skal have fjernet ens forskønnelse, som jo falder under kategorien hærværk, og på den måde spænder man måske endda også ben for sig selv.

Endvidere skal det hærværk også fjernes, og hvis man ikke giver sig til kende, så kan regningen ende hos kommunen, der måske som konsekvens hæver skatten.