Luft vand varmepumpe

Luft vand varmepumpe - det økonomiske alternativ

Luft vand varmepumpe - det økonomiske alternativ

editorial

Rundt omkring i de danske hjem skiftes de gamle fyr ud med varmepumper i et hidtil uset omfang. Flere og flere danske bolig ejere har nemlig fået øjnene op for de mange fordele som er forbundet med at lade brugsvand og cirkulationsvand opvarme ved hjælp af en moderne luft til vand varmepumpe frem for et slidt olie, gas eller pillefyr.

Samtidig er der opstået øget opmærksomhed omkring de klima og miljømæssige konsekvenser som relaterer sig til det høje energiforbrug ved opvarmning af private boliger. Da varmepumper den dag i dag er det billigste og mest klima venlige alternativ til fyr er det oplagt at vælge en luft/vand varmepumpe i stedet for at købe et nyt fyr når det gamle skal skrottes.

image

Selv om der er tale om en ikke ubetydelig engangs udskrivning kan det rigtig godt betale sig at investere i en varmepumpe. Den har nemlig tjent sig selv ind i løbet af meget kort tid, på grund af dens gode udnyttelse af den tilførte energi og den der af følgende besparelse i omkostninger relateret til opvarmning af boligen. Og da du kan opnå offentligt tilskud til etablering af en varmepumpe løsning vil det gå endnu hurtigere med at hive investeringen hjem.

Hvordan vælger jeg en varmepumpe som passer til mit hus?

Der er rigtig mange forskellige varmepumper på markedet – og det kan godt være svært at vælge den rette. En varmepumpe skal helst matche fyret når det handler om kapacitet og ydeevne. På den måde er du sikret varmt vand i haner og radiatorer, i det omfang som husstanden behøver.

Hvis du er i tvivl om hvorledes du vælger den helt rigtige luft til vand varmepumpe er det en god idé at søge hjælp fra professionelt hold. Hos Amalo kan du altid få den bedste rådgivning angående valg af varmepumpe – læs mere på Amalo.dk