Ved skilsmisse, separation og samlivsophør er der en masse ting, der skal deles. Ofte også en bolig. Ønsker den ene af jer at overtage jeres fælles hjem, skal der udarbejdes et såkaldt skilsmisseskøde. Læs med, og bliv klogere på området lige her.

Når et samliv ophører og boligen skal deles, er det ofte en naturlig løsning, at den ene part vælger at købe den anden part ud af det fælles hjem. I realiteten foregår det som ved en almindelig bolighandel, og værdien vil da også blive fastsat af en ejendomsmægler, men der er forskel, når det kommer til skødeskrivning.

Normalt koster tinglysning af et skøde 1.750 kr. + 0,6% af købesummen, men når man udarbejder et skilsmisseskøde, kan man blive fritaget fra den variable sum, der skal betales til staten. Det foregår ved, at du fremviser din separations- eller skilsmissebevilling.

Det kan lyde en smule kompliceret, men med hjælp fra en boligadvokat – fx eBoligadvokat – er det enkelt og let, og det koster ikke alverden.

Brug en advokat, og slip for bekymringerne

Der er mange ting at tage stilling til, når et samliv ophører, og det gælder uanset, om I har været gift eller ej. Der er også mange følelser på spil, og det kan være svært at overskue selv små ting. Derfor anbefaler vi også, at I bruger en advokat til arbejde med skilsmisseskødet; selvom man godt kan gøre det selv, kan en lille fejl hurtigt komme til at koste mange penge, og det er bare yderligere en bekymring i et allerede svært forløb.

Er du usikker på, hvordan du skal gribe opgaven an, kan du vælge at finde en certificeret boligadvokat. En certificeret advokat tilbyder altid en gratis og uforpligtende snak, og på den måde kan du ringe med dine spørgsmål og finde ud af, om vedkommende kan hjælpe dig, uden at det koster dig noget.