Misbrugscenter

Få den rette hjælp til afvænning hos et misbrugscenter

Få den rette hjælp til afvænning hos et misbrugscenter

editorial

Et misbrug af receptpligtig medicin er ikke noget sjældent forekommende fænomen, når en person igennem længere tid har indtaget eksempelvis smertestillende præparater – for eksempel efter en operation eller i forbindelse med et traume. Når man igennem en lang periode har haft et dagligt indtag af stærke, smertestillende piller – for eksempel de berygtede opioider – kan man komme til at opbygge en afhængighed deraf.

Er du i en situation, hvor du føler, at dit forbrug af smertestillende receptpligtig medicin har taget overhånd, bør du søge hjælp til afvænning.

Hvor finder jeg den rette hjælp til at komme ud af mit misbrug?

Det kan forståeligt nok være ret vanskeligt at overskue, hvorledes man skal gribe situationen an, når misbruget har et fast tag i én. Du bør som noget af det første tage fat i mennesker tæt på dig – et medlem af din familie, en nær ven, en kollega eller måske din arbejdsgiver – og fortælle om din situation. Hvis du erkender, at du har brug for hjælp til at komme ud af et forbrug af receptpligtig medicin, som har taget overhånd, vil langt de fleste være tilbøjeligt til at give en hjælpende hånd, og assistere dig i forbindelse med kontakt til de rette instanser.

Her kan et misbrugscenter være behjælpelig. Et misbrugscenter er en facilitet, som har speciale inden for behandling af forskellige typer misbrug, for eksempel ludomani, alkoholisme, og pillenarkomani. På et misbrugscenter finder du som regel en fast tilknyttet stab af dygtige og fagligt kompetente sundhedspersoner, for eksempel læger, sygeplejersker og sosu assistenter, som har særlig ekspertise inden for misbrugsbehandling. Du kommer også til at møde de dygtige og empatiske misbrugskonsulenter, som for de flestes vedkommende selv har været misbrugere og kommet ud på den anden side.

Du kan læse mere, og kontakte Behandlingscenter Stien, på https://behandlingscenter-stien.dk