Misbrugscenter

Få has på afhængighed og misbrug med hjælp fra et misbrugscenter

Få has på afhængighed og misbrug med hjælp fra et misbrugscenter

editorial

Er du havnet i en situation, hvor du ikke længere føler, at du har kontrol over dit indtag af eksempelvis alkohol eller læge ordineret medicin? Så er du ikke alene – og du bør hurtigst muligt søge hjælp til afvænning.

Hvilke mennesker bliver misbrugere?

For at kunne svare på dette spørgsmål, er det først og fremmest vigtigt at pointere, at ingen mennesker bliver misbrugere med vilje eller for sjov. Et misbrug er utroligt opslidende for krop og sjæl, og har mange omkostninger – økonomiske såvel som menneskelige.

Det er ikke ualmindeligt, at mennesker, som rammes af et afhængighedsbetinget misbrug, mister alt, hvad der betyder noget her i livet: Familie, venner, job og bolig. Alt dette ofres på misbrugets alter, når afhængigheden overtager styringen i det misbrugsramte menneskes liv. Og afhængighed kan ramme alle, ung som gammel, ufaglært som højtuddannet, rig som fattig og uden skel imellem race, religion, køn, alder eller social status.

Dette betyder, at du ikke er garderet imod afhængighed og misbrug, blot fordi du har en høj uddannelse, et godt job, og masser af penge. Men misbruget vil koste dig alt, hvis du ikke griber det an i tide.

Hvordan kommer jeg ud af et misbrug?

Hvis dit forbrug af hårde stoffer (for eksempel kokain, heroin eller metamfetamin) har taget overhånd, eller du befinder dig i en ond cirkel bestående af et voksende indtag af receptpligtig medicin, bør du hurtigst muligt opsøge professionel behandling. Det er vigtigt, at du tager – og gennemfører – denne beslutning mens din dømmekraft endnu er intakt. I takt med at misbruget får rigtig godt fat, vil denne nemlig smuldre hen, indtil afhængigheden har indtaget det totale herredømme over dit liv og dine handlinger.

På Stien Behandlingscenter står der altid dygtige behandlere og misbrugskonsulenter klar til at hjælpe dig, når dit forbrug af stoffer eller alkohol er kommet ud af kontrol. Du kan kontakte Stien Behandlingscenter på behandlingscenter-stien.dk