LÅN

Forskellen på et traditionelt banklån og et online lån

Forskellen på et traditionelt banklån og et online lån

editorial

Der er flere forskelle imellem en traditionel bank og en online bank. Hvor det i en traditionel bank tager flere uger at få et svar på en låneansøgning og der ofte er et krav om sikkerhed er det helt anderledes i en online bank. Her tager det ofte kun få minutter at få svar på en ansøgning og du har pengene indenfor få timer.

Samtidig er selve låne proceduren nem og hurtig, der er intet krav om sikkerhed og kun i få tilfælde vil du blive bedt om at dokumentere at du har en indtægt. 

Det kan være meget grænseoverskridende at sidde overfor en fremmed person og forklare hvorfor du har brug for at låne penge. Det gør du i en traditionel bank. I en online bank blive du ikke spurgt om hvad pengene skal bruges til. Omvendt har du ikke mulighed for at få råd og vejledning i en online bank, som du kan få i en traditionel bank. En af onlinebankerne er ikanobank.dk.

At ansøge et lån i en online bank

At ansøge om et lån i en online bank tager som udgangspunkt få minutter. Derfor er det en god ide at søge flere banker. Ved at ansøge flere banker er det muligt at sammenligne dem og finde det bedste tilbud. Det er ÅOP, rentesatsen og tilbagebetalingsbetingelserne du især skal være opmærksom på og sammenligne. En af de ting du skal være opmærksom på er om du kan betale lånet ud før tid. Kan du ikke det, bør du som udgangspunkt ikke sige ja til lånet.

Står du i RKI som dårlig betaler kan du i nogle banker stadig låne, men der bliver stillet flere krav til dig og din ansøgning vil blive individuelt vurderet. Der vil også være flere krav og renten vil være markant højere end ellers.