Find de bedste vinduer med isolerende egenskaber
Udskiftning af dine vinduer er en fantastisk måde at forbedre energieffektiviteten og æstetikken i dit hjem på. Der findes mange vinduesmuligheder på markedet, men det kan være svært at vide, hvilken type der passer bedst til dine behov.
I denne artikel vil vi undersøge de forskellige typer vinduer, der findes, og deres fordele. Vi vil også give tips til, hvordan du vælger de rigtige vinduer til dit hjem.
Vælg vinduer i den rette stil
Lad os først se på de forskellige typer vinduer, der findes. De mest almindelige typer er enkelthængte og dobbelthængte vinduer. Enkelthængte vinduer har en faststående og en bevægelig fløj, der kan skydes op og ned.
Dobbelthængte vinduer har to bevægelige karme, der glider op og ned uafhængigt af hinanden. Vinduer med karnap åbner udad som en dør ved hjælp af en kurvemekanisme, mens panorama vinduer giver frit udsyn til det fri takket være deres faste rammer.
Andre mindre almindelige vinduestyper er bl.a. vinduer med karnapper, fastrammevinduer, ovenlysvinduer, trappevinduer, markisevinduer, og skydevinduer.
Hvad skal vinduesrammen være lavet af?
Når du vælger nye vinduesmaterialer til dit hjem, er energieffektivitet afgørende. De bedste materialer til vinduesrammer er træ, vinyl, aluminium og glasfiber.
Træ er et populært valg, fordi det har fremragende isoleringsegenskaber, er vedligeholdelsesvenligt og kan bejdses, så det passer til dit hjems indretning. Vinyl er energibesparende og omkostningseffektivt, men kan falme med tiden.
Aluminiumsvinduer er lette, men ikke så energieffektive som andre materialer. Glasfiberrammer er stærke, holdbare og ekstremt energieffektive.
Fordele ved isolerende glas
Isolerende glaselementer (IGU’er) er to eller flere glasskiver, der er adskilt af et luftrum mellem dem. Dette luftrum skaber en isolerende barriere mellem de to glasskiver, hvilket reducerer varmeoverførslen og forbedrer dine vinduers energieffektivitet betydeligt. IGU vinduer kan også fås med gasglas eller glas med lavt emissionsforhold (Low E), hvilket forbedrer den termiske ydeevne yderligere.